Over ons | Voedselbank De Bilt
18
page-template-default,page,page-id-18,page-parent,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.8,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / Over ons

Voedselbank De Bilt maakt deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. De aangesloten voedselbanken groeien explosief. Wekelijks worden 40.000 voedselpakketten vanuit 170 vestigingen uitgedeeld en zijn ongeveer 132.500 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank. In 2018 groeide het aantal klanten met 6%. Er is een duidelijke toename van alleenstaanden en van 50+’ ers. Wat begon als lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke vereniging met ruim 11.700 vrijwilligers. Daar maken wij een klein onderdeel van uit.

In 2018 zijn twee nieuwe distributiecentra geopend. Voedsel dat regionaal of landelijk wordt geworven, wordt nu via 10 distributiecentra verdeeld over de aangesloten voedselbanken.

Een overzicht van de aangesloten voedselbanken in Nederland kunt u vinden op www.voedselbankennederland.nl.